Дома> Вести> Синтензиран NDFEB магнет
July 17, 2023

Синтензиран NDFEB магнет

Синтентираните магнети на NDFEB се еден вид постојан магнет направен од легура на неодимиум, железо и бор. Тие се познати по нивните исклучителни магнетни својства, вклучително и висока магнетна јачина, висока принуда и голема густина на енергија.


Sintered Smco Magnet


Процесот на производство на синтерувани NDFEB магнети вклучува техника на металургија во прав. Суровините се мешаат заедно во форма во прав и потоа се набиваат во посакувана форма со помош на процес на притискање. Компактната форма потоа се синтетира на високи температури за да ги поврзе честичките заедно и да формираат цврст магнет.

Sm2co17 Motor Magnet


Синтентираните магнети на NDFEB имаат широк спектар на апликации заради нивните силни магнетни својства. Тие се користат во разни индустрии, вклучително и автомобилска, електроника, обновлива енергија и медицинска опрема. Некои вообичаени апликации вклучуваат електрични мотори, генератори, магнетни сепаратори, машини за магнетна резонанца (МРИ) и компјутерски хард дискови.

И покрај нивните одлични магнетни својства, синтеруваните NDFEB магнети имаат и некои ограничувања. Тие се склони кон корозија и можат да бидат кршливи, што ги прави подложни на кршење ако се злоупотребуваат. Затоа, заштитните облоги или платии често се применуваат за подобрување на нивната отпорност на корозија и издржливост.

Накратко, синтеруваните NDFEB магнети се моќни постојани магнети со исклучителни магнетни својства. Тие се користат во многу индустрии за разни апликации, но мора да се преземат мерки на претпазливост за да се заштитат од корозија и кршење.
Share to:

LET'S GET IN TOUCH

Веднаш ќе ве контактираме

Пополнете повеќе информации за да може побрзо да стапи во контакт со вас

Изјава за приватност: Вашата приватност е многу важна за нас. Нашата компанија ветува дека нема да ги открие вашите лични информации на која било ексклузија со вашите експлицитни дозволи.

Испрати